Yaza merhaba dediğimiz bu günlerde detoks etkili 8 gıda

​Yaza merhaba dediğimiz bu günlerde detoks etkili 8 gıda
​Yaza merhaba dediğimiz bu günlerde detoks etkili 8 gıda

Eminim birçoğumuzda olduğu gibi sizde de zaman zaman detoks yapma isteği oluşuyor ancak hızlı akan hayat tarzından dolayı bazen aksamalar yaşanıyor. Zaten bir kere detoks aksamaya uğrayınca insanın motivasyonu da kayboluyor böylece detoks beslenme tarzı bırakılıyor. Ancak size güzel bir haberim var! Sayacağım bu gıdalar vücudunuzda detoks etkisi yapacağından her gün düzenli ve zahmete girmeden detoks yapabilmeniz mümkün olacak.

Su

Detoks yapmak istiyorsanız eğer suyun ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Bu yüzden listemin ilk sırasında suya yer vermek istedim. Çünkü günde en az 8 bardak içilen su toksinlerin uzaklaşmasını sağlarken aynı zamanda metabolizmanın da hızlı çalışmasını sağlıyor.

Avokado

Sağlıklı beslenmek isteyen herkesin evinden eksik olmayan mucizevi meyvelerin başında gelen avokado, vücudumuzda detoks etkisi yaratanlar arasında. İçerisinde barındırdığı sağlıklı yağlar ve yüksek lif sayesinde sindirimi düzenleyerek tüm toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.

Yeşil çay

Antioksidan zengini olan yeşil çay detoks zamanlarında en çok yararlanacağınız ikinci içecek. Vücutta bulunan serbest radikallerle savaşan yeşil çay, metabolizmanın da hızlanmasına yardımcı olarak detoks sürecini canlandırıyor.

Salatalık

Daha öncelerde bahsettiğim gibi içerisinde su miktarı en yüksek sebzeler arasında yer alan salatalık, vücudumuzun susuz kalmasına engel oluyor. Bu sayede susuzluktan kaynaklı ödemin önlenmesinde etkili olan salatalık detoks yapmak istediğinizde en pratik gıdalar arasında.

Limon

Detoks sularından kendisine alışkın olduğumuz limon, içerdiği C vitamini ile vücudun enerjik olmasına yardımcı. Ayrıca vücudumuzda asit ve baz dengesini düzenleyen limon, sindirim sisteminin de düzenli çalışmasına ve buna bağlı olarak da vücutta bulunan ödemlerin rahatlıkla atılmasına katkı sağlıyor.

Brokoli

Brokolinin içerisinde yer alan glukorafanin, vücutta detoks etkisini artırarak ödemlerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca bu madde sayesinde karaciğerinde temizlenmesini sağlayan brokoli, tek başına vücudun detoks etkisi altına girmesinde etkilidir.

Kuşkonmaz

İdrar söktürme özelliğiyle bilinen kuşkonmaz, vücutta detoks etkisi yaratan bir diğer gıda. Bu sayede vücudunuzda yer alan tüm ödemleri kuş konmaz yiyerek atabilirsiniz.

Zencefil

Detoks sürecinizi hızlandırmak istiyorsanız o zaman diyetinize mutlaka zencefil eklemelisiniz. Anti-iflamatuar özelliklere sahip olan zencefil, sindirimi kolaylaştırdığı gibi iltihaplanmaların da önüne geçiyor.