Maden suyu neden sadece cam şişelerde satılıyor?

​Maden suyu neden sadece cam şişelerde satılıyor?
​Maden suyu neden sadece cam şişelerde satılıyor?

Fazla yemek yediğimizde imdadımıza koşan maden suları, aynı zamanda içerdiği minerallerle sadece şişkinliğe iyi gelmiyor vücudumuzun ihtiyaç duyduğu değerleri de sunuyor. Tüm bu özellikleri bir kenara maden suyu deyince bizim aklımızda tamamen başka bir soru oluşuyor. "Nedir Lokmacığım bu soru?" diye meraklanmadan hemen bahsedelim. Neden maden suları sadece cam şişelerde satılıyor? İşte bu sorunun peşine düştük ve bizi tatmin eden bir cevap bulduk. Hadi o cevabı şimdi sizinle paylaşalım.

Hangi marka maden suyu alırsanız alın, hatta dünyanın neresinde maden suyu almak isterseniz isteyin karşılaşacağınız ambalaj cam oluyor. Peki ama birçok farklı markada gazlı içecekler, plastikten metal kutuya kadar değişik ambalajlarda satılabiliyorken neden maden suları sadece camda satılıyor? Belki de bugüne kadar aklınıza bile gelmemiş olan bu durum bizim her maden suyu aldığımızda kafamızı kurcalayan bir konu.

Daha fazla bu merakla yaşayamayacağımız için ufak bir araştırma yaptık. Maden suları, içerisinde Co2 gazı barındırdığından dolayı güneşin sıcaklığından ve ışıklarından zarar görmemesi adına renkli cam şişelere konuluyor. Çünkü cam şişede olan gıdaların diğer ambalaj çeşitlerine göre koku, ışık vb. gibi durumlardan etkilenmesi oldukça düşük.

Tüm bu araştırmalarımız doğrultusunda maden suyu hakkında öğrendiğimiz başka bir bilgiyi de aktarmadan geçmek istemedik. Maden suyunu açar açmaz bardağa boşaltıyorsanız bu alışkanlığınızdan vazgeçmeli ve kendi cam şişesinde tüketmelisiniz. Bunun sebebi ise maden suyunun içerisinde yer alan Co2 gazının açığa çıkarak azalması. Yani daha açık bir şekilde anlatacak olursak eğer bardakta içilen maden suyundan daha az mineral alıyorsunuz.