Gıdalarınızı gazete keselerinden uzak tutun!

​Gıdalarınızı gazete keselerinden uzak tutun!
​Gıdalarınızı gazete keselerinden uzak tutun!

Organik ürünler satan küçük esnaflarda, mahalle aralarında, el arabasında satış yapanlarda sıkça rastladığımız bir durumdan söz edeceğim bugün size. Sebze ve meyvelerin gazete kağıdına sarılması. Bu yazımı okuduktan sonra konu hakkında daha fazla farkındalık oluşacağına eminim.

Küçük kasabalarda veya el arabasında organik ürün satışı yapanlarda görmeye alışık olduğumuz ve onlar için fazla maliyet gerektirmediği için tercih edilen gazete kağıdından keseler maalesef sağlık sorunu doğuruyor. Satın aldığınız sebze veya meyveler gerçekten hiç tarım ilacıyla buluşmamış olsa bile sağlıksız hale gelmelerinin bir kese kağıdına baktığını öğrendiğimde ben de tıpkı sizin şu an şaşırdığınız gibi şaşırmıştım.

Gazete kağıtlarına kullanılan mürekkep, zehirli maddeler ve kurşun içeriyor. İşte bu maddeler gıdayla temas ettiği anda yiyeceğin içine işlenerek vücudumuza karışıyor. Vücudumuz için aslında oldukça büyük sorun olan kurşun ve bu zehirli maddeler sebzeden fayda almak yerine zarar hatta hastalık almamızda rol oynuyor. Tabi tek sorun sadece gazete kağıdında yer alan zehirli madde ve kurşunda değil! Gazeteler hem dağıtım aşamasında hem de saklanma sırasında genellikle oradan oraya savrulan bir kağıt, hal böyle olunca da değdiği her yerin mikrobunu kendi üzerine alıyor. Gazete kağıdında pusuya yatmış olan bu bakteriler yiyecekle temas ettiğinde hızlı bir şekilde gıdaya yöneliyor ve orada uygun ortam buldukları için üremeye başlıyorlar. Bu sebeple sebze veya meyve alırken renksiz ve yazısız kese kağıtlarını tercih etmeniz hatta mümkünse yanınızda bez çanta taşıyarak aldığınız ürünleri onlara yerleştirmenizde fayda var. Bunu bir alışkanlık haline getirirseniz hem kendinize hem de doğaya fayda sağlayacaksınız.